Waar gaat het over?
"Hij zou hem geroosterd hebben voordat hij de reiger at. En hij heeft 'm niet gevangen, eerder opgeraapt: de reiger zat vastgevroren in het ijs. Gek verhaal natuurlijk, over die dakloze in het Haagse Bos. Maar als je honger hebt, moet je eten.
Waar smaakt reiger eigenlijk naar? En hoe maak je 'm het beste klaar? Volgens Google is reiger het lekkerst als paté. Geen grap.
Nou goed. Dit krantenbericht uit 2018 over de blauwe reiger bracht me op het idee om te zien of er nog andere vogels gegeten worden. Vogels waarvan je het niet verwacht. En zo ontstond De smaak van reiger. Een wonderlijk boek met 18 verhalen over een cultureel en discutabel fenomeen: het eten van vogels."
"Hij zou hem geroosterd hebben voordat hij de reiger at. En hij heeft 'm niet gevangen, eerder opgeraapt: de reiger zat vastgevroren in het ijs. Gek verhaal natuurlijk, over die dakloze in het Haagse Bos. Maar als je honger hebt, moet je eten.
Waar smaakt reiger eigenlijk naar? En hoe maak je 'm het beste klaar? Volgens Google is reiger het lekkerst als paté. Geen grap.
Nou goed. Dit krantenbericht uit 2018 over de blauwe reiger bracht me op het idee om te zien of er nog andere vogels gegeten worden. Vogels waarvan je het niet verwacht. En zo ontstond De smaak van reiger. Een wonderlijk boek met 18 verhalen over een cultureel en discutabel fenomeen: het eten van vogels."
Peter Müller